İZMİR / TİRE - Tire Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mrt

18 Mart 1915 tarihinde dönemin en büyük donanmalarına karşı zafer kazanılmıştır. Savaş, İtilaf Devletleri'nin Anadolu'yu ele geçirmek istemeleriyle başlamıştır. Savaş sırasında İtilaf ve İttifak Devletleri ciddi kayıplar vermiş, Türk halkı düşmanların geçmesine son dakikaya kadar var gücüyle engel olmuştur.

Mrt

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır. Mehmet Akif, İstiklal Marşı´nı kitabı Safahat´a niçin koydurmadığı sorulduğunda "O benim değil, milletimindir." cevabını vermiştir.

2023-2024 Eğitim ve öğretim yılı okulumuzun ikinci dönem 1.ortak sınav takvimi

Ock

Dönem Sonu Faaliyet Haftası kapsamında okulumuz öğrencileri ile Kent Müzesi, Zeybek Müzesi ve Necippaşa kütüphanesini ziyaret ettik.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kas

İzmir İl MEM bünyesinde yazılan ve MEB tarafından onaylanan Şehrimiz İzmir ders kitabı basılmış ve Müdürlüğümüzce dijital hale dönüştürülmüştür.

Kas

Okulumuzda 24 Kasım Öğretmenler günü etkinliği düzenledik. Okul idaremizin organize ettiği, aramızdan zamansız ayrılan rehberlik öğretmenimiz Sinan ŞAHİN anısına okul bahçesinde pilav ikramı yapıldı. Daha sonra da öğretmenler odasında etkinliğimize devam ettik. Tekrara tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarız.

Kas

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk10 Kasım 1938 yılında aramızdan ayrıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1938'de, saat dokuzu beş geçe hayata gözlerini yumdu. Ömrünü Türkiye Cumhuriyeti için harcayan Ulu önder Atatürk’ün bu yıl 85. yıl dönümü. Atamızı saygı ve özlemle anıyoruz.

Ekm

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte büyük Türk ulusunun kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü heyecanını ve gururunu yaşadık.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında şehitlik ziyareti yapıldı. Ziyarete okul müdürümüz Sn. Hüseyin YILDIRIM, müdür yardımcılarımız, din kültürü öğretmenimiz Adem UÇAR ve öğrenciler katıldı.

Ekm

Uluslararası Herkes İçin Spor Federasyonu (TAFISA) tarafından 1991 yılında 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü olarak ilan edilmiştir.

Ahilik Kültürü Haftası Kutlamaları

Haz

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlğünün, Mesleki Eğitim Akreditasyon Projeleri Kapsamında Düzenlenen, Bilişim Öğretmenleri Mesleki Eğitim Kursunu, Romanya / Bükreş, EDCO PROJECT INT.'te tamamlayan öğretmenlerimiz ülkemize döndüler.

May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 104. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladığımız programımız okulumuzda gerçekleştirildi. Ayrıca gölet alanınındaki programa da okul olarak katıldık.

Ara

Avrupa Birliği Eğitim, Gençlik ve Spor Programları çerçevesindeki 2020-1-TR01-KA102-082294 Proje nolu "Öğrencilerimiz Eğitim İçin Avrupa'da" isimli Erasmus+ Mesleki Eğitim Projemiz sonuçlandı.